Ордер на арешт Путіна виданий довічно — прокурор МКС
Категорія
Світ
Дата публікації

Ордер на арешт Путіна виданий довічно — прокурор МКС

Ордер на арешт Путіна виданий довічно — прокурор МКС
Джерело:  online.ua

Головний прокурор МКС Карім Хан заявив, що ордер на арешт російського президента Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової не має строку давності.

Джерело: BBC Radio 4 Today

Ордер на арешт Путіна є довічним

Люди, де б вони не були, повинні розуміти, що є закон і що з владою приходить відповідальність. Немає строку давності за воєнні злочини, - сказав Хан.

Він уточнив, що ордер на арешт може бути відкликаний лише в одному випадку - якщо Путін постане перед судом, а судді після цього закриють справу.

Раніше Хан висловив впевненість, що зможе притягнути Володимира Путіна до відповідальності.

Росія не визнає юрисдикцію МКС і не видає громадян, звинувачених у злочинах інших країн. Єдиний спосіб притягнення Путіна до суду це його візит до одної зі 120 країн, які визнають владу МКС.

Хан сказав, що у прокуратури є інший варіант, механізм під назвою "підтвердження відсутності". МКС використовує це щодо тих, хто "втікає від юрисдикції чи безпідставно відмовляється здатися".

Прокурор пояснив, що це відкриває шлях для судових проваджень, де "свідки та інші докази можуть бути заслухані та досліджені незалежними суддями та рішення можуть бути прийнятими". У цьому випадку особа, яку переслідує МКС, потрапляє "прямо до суду".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?