Особисті дані 533 млн користувачів Facebook знову злили в мережу
Категорія
Технології
Дата публікації

Особисті дані 533 млн користувачів Facebook знову злили в мережу

Особисті дані 533 млн користувачів Facebook знову злили в мережу
Джерело:  online.ua

У мережі знову виявилися особисті дані користувачів Facebook. Їх виклали у відкритий доступ на одному з хакерських форумів. Злита база містить номери телефонів, повні імена, місцезнаходження, дати народження та біографічні дані 533 млн користувачів соцмережі з 106 країн.

Джерело: Business Insider

На масштабний витік даних користувачів Facebook звернув увагу технічний директор компанії з кібербезпеки Hudson Rock Елон Гел. Він переконаний, що після такого зливу зловмисники безумовно скористаються особистими даними людей для здійснення хакерських атак або зломів з використанням соціальної інженерії.

Найбільше в мережу витекло даних користувачів Єгипту (44 млн), Тунісу (39 млн), Італії (35 млн), США (32 млн), Саудівської Аравії (28 млн), Марокко, Туреччини, Франції (по 19 млн), Іраку (17 млн), Мексики (13 млн) і Великобританії (11,5 млн).

Представник Facebook вже прокоментував черговий витік даних користувачів. Він запевнив, що мова йде про старий витік даних 2019 року через уразливість, яку вже усунули. Однак зараз особисті дані понад півмільйона користувачів широко доступні для всіх і зловмисники можуть скористуватися ними в будь-який момент.

Що відомо про витік даних користувачів Facebook

Це не перший випадок, коли особисті дані мільйонів користувачів Facebook, включаючи телефонні номери, виявляються в мережі. У 2018 року жертвами витоку стали майже 7 млн осіб, фотографії яких були розсекречені сторонніми додатками.

Восени 2019 року в відкритий доступ потрапили особисті телефонні номери більше 420 тисяч користувачів. А в серпні 2020 року в мережу злили імена, номери телефонів, адреси електронної пошти, посади, місця роботи майже 150 млн користувачів Facebook, LinkedIn і Instagram.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?