Останній український журналіст покинув Росію через погрози
Категорія
Україна
Дата публікації

Останній український журналіст покинув Росію через погрози

Останній український журналіст покинув Росію через погрози
Джерело:  online.ua

Росію через постійні погрози вимушений був покинути останній офіційно акредитований український журналіст Роман Цимбалюк.

Джерело: "Громадське"

Погрози та звинувачення на адресу Цимбалюка 

Журналіст вирішив покинути Москву, де пропрацював більше 10 років, після того, як отримав виклик на допит до місцевої прокуратури за звинуваченнями у екстреміській діяльності.

Я виїхав з Російської Федерації, оскільки вважаю, що є загроза моїй особистій безпеці. Російська хунта, здається, себе проявила. І зараз вони нібито кажуть, що відкликали виклик на допит, але це не означає, що його не буде знову. Замість мене прийшов (на допит) мій адвокат, а прокурори чомусь на цю "стрілку" не прийшли. Хтось у сусідньому кабінеті захиснику сказав, що вони відкликали повістку. Так воно чи не так? Поки що дуже мало інформації. Але я не буду поспішати до Росії, тому що не хочу ставати заручником Кремля і чекати, доки мене обміняють. У нас і так там багато людей, яких треба витягти, - повідомив Цимбалюк.

Журналіст заявив, що було багато сигналів того, що російська влада планує заарештувати його за фальшивими обвинуваченнями.

Хтось хотів, щоб мене засудили, хтось казав, що я шпигую, хтось ще якусь фігню видавав. Тому зараз треба дочекатися та зрозуміти, як діяти далі. Хоча відкрию вам таємницю. Попри те, що я прожив там 13 років та пропрацював кореспондентом агентства УНІАН, я ніколи не збирався там залишатися. І навіть якщо я туди більше не повернуся – це мене теж влаштує, - заявив Цимбалюк.

Він підкреслив, що наразі взагалі не ясно, чи заведено справу проти нього.

Замість мене прийшов мій адвокат, а прокурори чомусь на цю стрілку не прийшли. Хтось у сусідньому кабінеті Миколі Полозову сказав, що вони відкликали повістку. Так воно чи не так? Поки що дуже мало інформації. Але я не поспішатиму в Росію, тому що не хочу ставати заручником Кремля і чекати, поки мене обміняють. У нас і так там багато людей, яких треба витягти. Єдине наше завдання зараз з адвокатом Полозовим, щоб коли наступного разу я полечу у Вільнюс їсти бобра, наприклад, не сталося так, що я перебуваю у розшуку Інтерполу. Тому ми вирішили не залишати цю справу, - розповів журналіст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?