Отруєння Скрипаля: стало відомо, що буде з будинком екс-співробітника ГРУ в Солсбері
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: стало відомо, що буде з будинком екс-співробітника ГРУ в Солсбері

Отруєння Скрипаля: стало відомо, що буде з будинком екс-співробітника ГРУ в Солсбері
Джерело:  The Times

Британська влада має намір викупити будинок колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля, в якому, за даними слідства, він був отруєний. За даними ЗМІ, будинок подвійного агента в Солсбері оцінили в 350 тисяч фунтів (близько 15 млн гривень).

Про плани уряду Великої Британії повідомило видання The Times, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що, крім будинку Скрипаля, британська влада має намір також викупити будинок поліцейського Ніка Бейлі, який першим прибув на місце події і постраждав від отруйної речовини. За його будинок заплатять близько 430 тисяч фунтів (близько 17 млн гривень).

Крім нерухомості, планується викупити автомобілі і всі особисті речі потерпілих при отруєнні. На них будуть виділені кошти з бюджету країни. При цьому невідомо, що станеться з будинками Скрипаля та Бейлі після переходу в федеральну власність.

При цьому уточнюється, що слідство у справі про отруєння Сергія і Юлії Скрипаль триває. Не виключено, що будинок і ресторан, який батько з дочкою відвідали в день отруєння, будуть знесені.

На сьогоднішній день відомо, що Юлію та Сергія Скрипаля виписали з лікарні, але вони продовжують проходити лікування. Їх місцезнаходження не повідомляється в інтересах слідства. Лондон в ході слідства встановив, що екс-співробітник ГРУ і його донька були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробленою в Росії. Її, за версією слідства, нанесли на дверну ручку будинку Скрипаля в Солсбері за добу до отруєння. У Москві категорично спростовують ці звинувачення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики не впевнені в подальшому стані здоров'я Скрипалів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?