Падіння російського космічного корабля: "провину України" Росія знайшла і тут
Категорія
Світ
Дата публікації

Падіння російського космічного корабля: "провину України" Росія знайшла і тут

Падіння російського космічного корабля: "провину України" Росія знайшла і тут

Можливою причиною падіння російського космічного вантажного корабля "Прогрес МС-04" могла стати несправність системи управління, виробленої в Харкові.
Про це заявило джерело на космодромі Байконур, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
"Якщо сталася аварія, то причиною може бути несправність двигуна РД-0110, виробленого в Воронежі або несправність системи управління, за попередніми даними, виробленої на харківському ДНВП "Комунар", - йдеться в повідомленні.
Тим часом офіційний представник Центрального військового округу полковник Ярослав Рощупкин заявив ТАСС, що дислокований в Західному Сибіру підрозділ ППО виявив два об'єкти, які можуть виявитися фрагментами космічного корабля "Прогрес МС-04".
"Радіотехнічні засоби ППО 1 грудня ц.р. з 17:56 по 17:57 виявили на індикаторах кругового огляду політ двох об'єктів. За результатами аналізу траєкторії експерти вважають, що практично з 100% -ою вірогідністю це фрагменти космічного корабля" Прогрес ", - сказав Рощупкин. - Траєкторія і курс зафіксованих об'єктів дозволяють визначити район для роботи пошукових груп".
Нагадаємо, 1 грудня було втрачено зв'язок з космічним транспортним кораблем, який повинен був доставити близько 2,5 т вантажу і палива для експедиції МКС.
Як повідомляв ONLINE.UA, космічний корабель "Прогрес МС-04" впав на кордоні Монголії і російської республіки Тува.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?