Палата представників США схвалила виділення Україні 300 мільйонів доларів
Категорія
Політика
Дата публікації

Палата представників США схвалила виділення Україні 300 мільйонів доларів

Палата представників США схвалила виділення Україні 300 мільйонів доларів
Джерело:  online.ua

Палата представників США пізно ввечері 28 вересня проголосувала за нову допомогу Україні. Це 300 мільйонів доларів з проєкту оборонного бюджету США.

Джерело: Politico

Палата представників США проголосувала за нову допомогу Україні

Палата представників Конгресу США пізно ввечері 28 вересня проголосувала за виділення 300 мільйонів доларів на підтримку України.

Ці кошти були вилучені з проєкту оборонного бюджету США і за їхнє ухвалення голосували окремо.

Крім того, у Палаті представників був ухвалений законопроєкт про витрати на оборону на суму на суму 826 мільярдів доларів.

Хоча обидва проєкти були схвалені, демократи побоюються, що виділення допомоги України в окремий законопроєкт буде представлений російською пропагандою як відмову від України.

Росіяни добре знаються на пропаганді. Це буде виглядати як відмова Америки від своїх зобов'язань щодо України, – сказав член комітету Палати представників з питань збройних сил, демократ Адам Сміт.

Напередодні стало відомо, що республіканці в Палаті представників США вирішили вилучити 300 мільйонів доларів допомоги Україні із законопроєкту про оборонні витрати та проголосувати за них окремо попри обіцянки спікера Кевіна Маккарті цього не робити.

300 мільйонів доларів, про які йдеться, не пов’язані з додатковим фінансуванням у розмірі 24 мільярдів доларів для України та пов'язаними витратами, яке Білий дім запросив у серпні – і яке так само викликало спротив ультраправих республіканців.

Чому Палата представників проти проекту фінансової допомоги Україні 

Напередодні Сенат США погодив проєкт короткострокової бюджетної резолюції,яка має профінансувати роботу американського уряду на наступні 45 днів, протягом яких сподіваються досягти компромісу щодо бюджету на 2024 фіскальний рік.

У проєкті, серед іншого, передбачені понад 6,1 мільярда доларів на додаткову допомогу Україні, зокрема 4,5 мільярда доларів на оборонні видатки та понад 1,6 мільярда – на економічну підтримку.

Однак, за словами спікера Палати представників, пропозиція Сенату не знайде підтримки серед конгресменів, натомість там розглядатимуть запропонований республіканцями законопроєкт із додатковим фінансуванням захисту кордону.

Я не бачу підтримки у Палаті представників, — заявив Маккарті журналістам телеканалу. 

Водночас він висловив сподівання, що альтернативний бюджетний законопроєкт Палати схвалять до п’ятниці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?