У Конгресі США проходять слухання стосовно імпічменту Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США проходять слухання стосовно імпічменту Байдена

У Конгресі США проходять слухання стосовно імпічменту Байдена
Джерело:  online.ua

Конгресмени у Палаті представників США почали слухання стосовно проведення процедури оголошення імпічменту чинному президенту Джо Байдену. 

Джерело:  Reuters

Чому республіканці вимагають відставки Байдена 

Слухання проводяться за результатами розслідування представників Республіканської партії, які стверджують, що Байден брехав про бізнес членів власної родини, зокрема, власного сина Хантера, і не відокремив посадові обов'язки від власних бізнес-інтересів.

За інформацією журналістів видання, протягом першої години слухань не вдалось виявити нової інформації про фінансові відносини між Джо та Хантером Байденами.

Син Байдена відомий через гучну справу газовидобувної компанії Burisma.

Крім цього син чинного президента США тривалий час боровся із залежністю від алкоголю та наркотиків.

Представникам Республіканської партії також не вдалось надати переконливих доказів правопорушень Байдена у фінансовій документації.

За інформацією видання, центральним пунктом обвинувачень представників Республіканської партії у бік Байдена є нібито чинення ним тиску на керівництво України для захисту інтересів компанії Burisma, членом ради директорів якої був Хантер Байден.

Для цього він нібито вимагав звільнення генпрокурора України ще коли працював віце-президентом.

Якби республіканці мали димлячу рушницю чи навіть водяний пістолет, вони б презентували це сьогодні. Але вони нічого не мають, - зазначає конгресмен від Демократичної партії Джеймі Раскін.

Чи є у Республіканців шанси на імпічмент Байдена

За словами професора Університету Джорджа Вашингтона Джонатана Терлі і судового бухгалтера Брюса Дубінського, які виступають у якості свідків на слуханнях, комісія має докази для початку проведення розслідування, однак їх недостатньо для обгрунтування імпічменту.

Водночас Майкл Герхардт – професор права з Університету Північної Кароліни – зауважив, що не побачив достовірних доказів, які б виправдовували це розслідування Республіканської партії.

Він наголосив, що комісія керується партійними міркуваннями.

Незрозуміло, чи республіканці в Палаті представників, які мають незначну більшість (221-212), матимуть голоси наприкінці розслідування для підтримки фактичного імпічменту. Але навіть якщо це голосування вдасться, малоймовірно, що Сенат, де демократи мають більшість "51-49 голосів), проголосує за усунення Байдена з посади, - йдеться у матеріалі видання.

У Білому домі стверджують, що поточне розслідування є необґрунтованим і продиктоване політикою напередодні майбутніх президентських виборів, які відбудуться у 2024 року. Прогнозується, що головним конкурентом Байдена стане його попередник Дональд Трамп, якому вже висунули кілька звинувачень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?