Битва за демократію. Байден назвав причину участі у президентських виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Битва за демократію. Байден назвав причину участі у президентських виборах

Битва за демократію. Байден назвав причину участі у президентських виборах
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден, який наразі збирає гроші для фінансування власної передвиборчої компанії, визнав, що має стурбованість стосовно свого віку, але вирішив балотуватись на другий президентський термін, адже демократія перебуває під загрозою.

Джерело:  Reuters

Байден має наміри балотуватись на другий президентський термін

Багато людей, здається, зосереджено на моєму віці. Я розумію. Повірте, я знаю краще, ніж будь-хто, - зазначив Байден під час одного із заходів зі зборів коштів у Нью_Йорку, де американський лідер також приймє участь у засіданні Генасамблеї ООН.

Наразі Байдену вже 80 років і це турбує багатьох виборців.

Я балотуюся, тому що на карту поставлена демократія. І нехай не буде жодних сумнівів, Дональд Трамп і його республіканці з MAGA сповнені рішучості зруйнувати американську демократію. І я завжди захищатиму і боротимуся за нашу демократію, - зазначив Байден.

Байден виступить перед Генеральною асамблеєю ООН 19 вересня і, як очікується, вимагатиме від лідерів продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією. Президент прагнув згуртувати світ, щоб протистояти президентові Росії Володимиру Путіну.

Я не буду на боці диктаторів на зразок Путіна. Можливо, Трамп та його друзі по MAGA зможуть вклонитися, але я цього не зроблю, - підкреслив президент США.

Що відомо про протистояння із Трампом 

Байден переміг колишнього президента Дональда Трампа, республіканця, який балотувався під гаслом "Зробимо Америку знову великою" (MAGA) на виборах 2020 року і може знову зустрітися з ним наступного року. Трамп є фаворитом у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році.

В інтерв'ю, що вийшло в неділю в ефірі програми "Зустріч з пресою" на каналі NBC, Трамп зазначив, що має добрі стосунки з Путіним, але при цьому сказав, що на посаді президента він також жорстко ставився до Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?