Палеохудожники показали, як насправді виглядали неандертальці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Палеохудожники показали, як насправді виглядали неандертальці

Палеохудожники показали, як насправді виглядали неандертальці
Джерело:  online.ua

Іноземні палеонтологи та антропологи продовжують детально досліджувати минуле. Нещодавно вони вирішили з'язувати, як насправді жили та виглядали неандертальці. Це було зробити вкрай непросто, враховучи те, їхні рештки дуже погано зберіглися до наших днів. Однак у сучасної науки є чимало інструментів, які дають можливість відтворити риси обличчя наших предків.

Джерело: Kennis & Kennis Reconstructions

Палеохудожники показали, як виглядав неандерталець

"Від неандертальця, на ім'я Krijn залишився лише фрагмент черепу. Знайдений він був на дні Північного моря, яке 50 тисяч років тому було мілкішим на близько 50 метрів. Krijn жив у Європі близько 50 – 70 тисяч років тому та є першим представником виду, виявленим у Нідерландах. Близнюки Адрі та Альфонс Кенніс займаються палеореконтрукцією. І тепер вони показали всьому світу як, ймовірно, виглядав неандерталець Krijn", - йдеться в повідомленні.

За словами вчених, фрагмент черепа неандертальця Krijn їм вдалося виловити на дні Північного моря разом з кістками інших давніх тварин. На нього натрапив колекціонер скам'янілостей з Бельгії Люк Антоніс.

В результаті експертизи стало зрозуміло,що кістка належить чоловіку-неандертальцю, який жив 50 – 70 тисяч років тому. Що важливо розуміти, ця знахідку наразі називають найдавнішою кісткою давньої "людини", яку знайшли під водою.

Науковці звертають увагу на те, що дієта представника "паралельного людства" була переважно м'ясною. Це одна з головних його особливостей. Є ще одна – невелика дірочка на надбрівній дузі. Дослідники дійшли висновку, що вона виникла через утворення доброякісної пухлини під шкірою.

"Неандерталець пережив її в дитинстві. Такий випадок вперше фіксується серед представників "паралельного людства". Реконструкції Анрі та Альфонса Кенніс дозволяються ненауковцям побачити як виглядали неандертальці чи наші прямі предки", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?