Панамські офшори: в документах фігурують син Азарова і соратник Януковича
Категорія
Україна
Дата публікації

Панамські офшори: в документах фігурують син Азарова і соратник Януковича

Панамські офшори: в документах фігурують син Азарова і соратник Януковича
Джерело:  The Guardian

Власниками декількох з  панамських офшорів, інформацію про яких оприлюднили 3 квітня, є син екс-прем'єра України Миколи Азарова Олексій Азаров і соратник зниклого президента України Віктора Януковича Юрій Іванющенко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The Guardian".
Автори статті відзначають, що Олексій Азаров під час прем'єрства Миколи Азарова заснував 26 фірм на Британських островах, серед яких і підконтрольна Bridgewaters Lazonby Group Holdings Ltd. Хоча Азаров-молодший і потрапив під економічні санкції Євросоюзу, в січні 2015 року їхня зняли, розморозивши офшорні рахунки в банках Кіпру та Швейцарії.
Водночас дружина Юрія Іванющенка Ірина володіє зареєстрованою на Британських островах компанією Ireton Commercial Ltd, а їх син Арсен, - Skyrose Group, яка володіє акціями ринку "Сьомий кілометр" в Одесі.
І Іванющенко, і Азаров коментувати цю інформацію відмовилися.
Крім іншого, в статті піддали критиці небажання президента України Петра Порошенка розслідувати зловживання проти команди екс-гаранта Януковича.
Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, безліч західних ЗМІ звинуватили Петра Порошенка у відмові від передачі управління активами Roshen, незважаючи на те, що державний чиновник в Україні не може бути залучений в бізнес напряму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?