Panasonic представила унікального робокота Nicobo
Категорія
Технології
Дата публікації

Panasonic представила унікального робокота Nicobo

Panasonic представила унікального робокота Nicobo
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома компанія Panasonic продовжує дивувати своїх прихильників неочікуваними новинками. Цього разу такою новинкою став унікальний робокіт Nicobo, який, попри те, що не вміє самостійно пересуватися по квартирі, однак може з вами поговорити. За словами розробників, зрозумілої відповіді від нього очікувати не варто,проте є інша переваги - прибирати за ним точно не знадобиться. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Gizmodo.

Окрім того, також відомо, що в кота-робота вбудували камеру для розпізнавання осіб, мікрофони для розпізнавання голосу, сенсорні датчики для розпізнавання обіймів і датчик освітленості, щоб "тварина" могла поспати при яскравому сонячному світлі.

"Nicobo може повертатися в різні боки й змінювати напрямок погляду. Якщо його погладити, він почне рухати хвостом. Але якщо він буде у поганому настрої, то може й почати ігнорувати господаря. З ним також можна розмовляти, але спочатку він буде знати тільки кілька слів. Поступово мова буде розвиватися до рівня дитини. Зрозуміло, що нормальної розмови з роботом не вийде, але його бурмотіння, як заявляють розробники, "допоможуть посилити відчуття, що він дійсно уважний і слухає вас", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що купити новинку не можна — Panasonic представила його через краудфандінг, пообіцявши випустити 320 моделей, які вже розкупили. Як стверджують розробники, власникам унікального "кота" також доведеться виплачувати по 10 доларів щомісяця для оновлення програмного забезпечення.

"Panasonic створила робота спільно з Мічіо Окада, професором університету технологій Тоехасі, який кілька років займається роботами-компаньйонами, які допомагають впоратися з самотністю", - наголошує видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що технологічний гігант Apple неочікувано для всіх заявив, що наразі активно працює над розробкою важливого секретного проєкту, який стане для багатьох справжнім сюрпризом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?