Пандемія коронавірусу: ЄС готовий ухвалити радикальне рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Пандемія коронавірусу: ЄС готовий ухвалити радикальне рішення

Пандемія коронавірусу: ЄС готовий ухвалити радикальне рішення
Джерело:  online.ua

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн звернулася до усіх членів Євросоюзу та заявила, що готова ухвалити доволі неочікуване рішення, щоб врятувати економічну ситуацію в ЄС. Вона наголосила, що відкрита для ідеї випуску облігацій ЄС, або "коронаоблігацій", для боротьби з економічним впливом спалаху пандемії COVID-19. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Deutschlandfunk.

Урсула фон дер Ляєн підкреслила, що дуже добре розуміє - компанії ЄС потрапили в поточну надзвичайну ситуацію не зі своєї вини.

"Вони насправді здорові. Якщо ми успішно переможемо вірус, нам потрібні будуть всі ці компанії, які ми зараз підтримуємо. Якщо компанії збанкрутують, пізніше буде набагато складніше вийти з кризи", - зазначила глава ЄК.

Окрім того, вона звернула увагу на те, що Євросоюз готовий до максимальних послаблень і навіть послабить боргові правила для країн-членів. Також політикиня додала, що наразі уважно та детально розглядаються всі можливі інструменти і засоби подолання кризи.

"Використовується те, що допомагає. "Коронаоблігаціі" також можливі", - заявила Урсула фон дер Ляєн.

Що важливо розуміти, очільник Мінфіну ФРН Олаф Шольц вже запропонував державні інвестиції, щоб допомогти великим компаніям.

"Протягом цього часу ми можемо гарантувати ліквідність, як в кредитах, так і в позиках компаніям з великою кількістю співробітників", - підкреслив чиновник, зазначивши, що всі можливі фінансові інструменти будуть доступними для компаній.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, всесвітньо відомий засновник Microsoft Білл Гейтс ще 5 років тому попереджував усіх, що для людства найбільшою загрозою є віруси, і міжнародна спільнота не готова до боротьби з новими епідеміями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?