Папа Франциск на Великдень помолився за досягнення миру України та РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Франциск на Великдень помолився за досягнення миру України та РФ

Папа Франциск на Великдень помолився за досягнення миру України та РФ
Джерело:  online.ua

У своєму зверненні до християнської спільноти, яка святкує Великдень 16 квітня, Папа Римський Франциск висловив молитву про мир між Україною та Росією. Він закликав усіх віруючих до єдності та миролюбності, сподіваючись на те, що діалог та взаєморозуміння допоможуть подолати розбіжності та досягти довгоочікуваного світу.

Джерело: Vatican News

Папа Франциск на Великдень помолився за досягнення миру України та РФ

Папа зауважив, що згадує про "наших братів і сестер в Росії та Україні", які сьогодні святкують Великдень.

Нехай же господь буде з ними і допоможе їм досягти миру!, – попросив він.

Понтифік закликав сумувати з приводу звірств воєн, що тривають нині у світі, та молитися за жертв, "просячи бога, щоб світ більше не переживав жах насильницької смерті від рук людини".

Що важливо знати про політичні уподобання Папи Римського

Український історик звертає увагу на те, що Франциск родом з Південної Америки. Раніше він захоплювався комуністичними ідеями й загалом усім радянським.

Не можна також не згадати про те, що попередній Папа Бенедикт XVI був зречений через минуле, бо він був гітлер’югендом, а також служив у німецькому флоті на війні.

Чи не хоче Франциск покаятися за своє комуністичне минуле? Очевидно, що через це в Папи Римського сформований проросійський світогляд. Він був дуже близьким до Радянського союзу. Я підозрюю, що залишились старі знайомства, старі звички,– пояснює Андрій Ковальов.

Що важливо розуміти, керівництво Католицької церкви навіть в Україні говорять, що Папа мусить бути Папою для всіх, а це означає його хвилює доля католиків у Росії.

За словами експерта, ситуація наразі виглядає так, ніби Путін узяв католиків у Росії в заручники і тепер шантажує Папу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?