Папа Франциск заявив про перетворення конфлікту в Україні на нову світову війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Папа Франциск заявив про перетворення конфлікту в Україні на нову світову війну

Папа Франциск заявив про перетворення конфлікту в Україні на нову світову війну
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск заявив, нібито розв'язана Кремлем злочинна війна проти України є частиною нового світового конфлікту, який не завершиться найближчим часом.

Джерело:   ABC

Чому Понтифік назвав війну в Україні світовою

Я не бачу кінця найближчим часом, тому що це світова війна. Не забуватимемо про це. Багато рук мішають казан війни. Це глобально. Я думаю, що війну починають, коли імперія починає слабшати. І коли є зброя, яку потрібно використовувати, випробовувати та продавати. На карту поставлено дуже багато, - зазначив Франциск.

За його словами, він і надалі підтримуватиме Україну, однак зауважив, що ані Київ, ані Москва не бажають прислухатись до його закликів припинити це криваве протистояння.

Я приймаю тут усіх. Зараз Володимир Зеленський утретє надсилає до мене одного зі своїх духовних радників. Залишаюся на зв'язку, приймаю їх, допомагаю, - наголосив Понтифік.

У той же час, за  інформацією The New York Times із посиланням колишнього посла США Джейка Саллівана, директор ЦРУ Вільям Бернс у листопаді минулого року попереджав представників Кремля про катастрофічні наслідки у разі вторгнення в Україну.

Зокрема, Салліван був присутній на зустрічі глави ЦРУ та секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева у Москві у листопаді 2021 року.

Бернс тоді заявив Патрушеву, що у разі нападу армії РФ на Україну, наслідки для Росії будуть дуже серйозними, однак у відповідь кремлівський чиновник заявив про доблесть російської армії.

Він просто дивився на Бернса і говорив: "Ми можемо це зробити". Я б описав це так: це вже було вирішено, і вони були впевнені в собі. Його послання було таким: "Для нас не проблема зробити те, що ми хочемо, - згадує Салліван.

За даними ЗМІ, після повернення до Вашингтона голова ЦРУ поінформував президента Джо Байдена, що Путін прийняв рішення розпочати війну і російська сторона впевнена у перемозі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?