Папа Римський помолився за мир в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Папа Римський помолився за мир в Україні

Папа Римський помолився за мир в Україні
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск провів мовчазну молитву за збереження миру в Україні на тлі загрози російського вторгнення.

Джерело:  Vatican News

Папа Римський закликає до миру в Україні

За словами понтифіка, з України поступають дуже тревожні новини.

У кожному зусиллі, спрямованому на пошук миру, я покладаю надію на заступництво Діви Марії та совість відповідальних політиків, - зазначив глава Ватикану.

Він також закликав світових лідерів шукати шляхи дипломатичного вирішення ситуації навколо України та зниження напруги.

Він звернувся до своїх прихильників на площі Святого Петра із закликом провести мовчазну молитву за збереження миру в Україні.

Загроза російського вторгнення 

Розслідувачі з Conflict Intelligence Team повідомляють, що РФ перекинула до українського кордону додаткові сили 1-ї гвардійської танкової армії.

РФ відправила до українського кордону танки Т-80У 4-ї гвардійської танкової дивізії 1-ї гвардійської танкової армії, - повідомляють аналітики Conflict Intelligence Team.

Спостерігачі повідомляють, шо ешелони з танками були помічені на поїздах  у Білгороді та у Веселій Лопані Білгородської області РФ за 15 км від кордону з українською державою.

Спочатку ми припустили, що вони прибули туди з-під Воронежа, проте після перевірки залізничними базами даних з'ясувалося, що ешелони прямували зі станцій Селятино та Кубинка-2 Московської області, в районі постійної дислокації 4-ї гвардійської танкової дивізії, - заявляють в Conflict Intelligence Team.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

За їх словами, РФ перекидає до українського кордону додаткові танкові девізії  1-ї гвардійської танкової армії, крім тієї, яка вже була на полігоні біля Воронежа.

На понеділок, 14 лютого, заплановане термінове засідання під головуванням секретаря РНБО Олексія Данілова та за участю депутатів Верховної Ради.

Головним питання буде оцінка безпекової ситуації навколо України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?