Папа Римський заявив про участь Ватикану в секретній миротворчій місії в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський заявив про участь Ватикану в секретній миротворчій місії в Україні

Папа Римський заявив про участь Ватикану в секретній миротворчій місії в Україні
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у таємній миротворчій місії в Україні.

Джерело: AP

Папа готовий допомогти у поверненні викрадених дітей до України

Також Папа сказав, що Ватикан готовий допомогти полегшити повернення викрадених до Росії українських дітей.

Я готовий зробити все, що завгодно. Виконується місія, яка не є публічною; коли це стане публічним, я розповім про це, - сказав він.

Франциск сказав, що Святий Престол уже допоміг у проведенні деяких обмінів полоненими і зробить «все, що в людських силах», щоб возз’єднати родини.

Усі людські жести допомагають. Жести жорстокості не допомагають, - сказав він.

На минулих вихідних Папа Римський відвідав Угорщину і сказав, що говорив про війну в Україні з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Також Франциск під час свого візиту зустрівся з українськими біженцями.

Окрім цього, Папа провів приватну зустріч з митрополитом Будапештським і Угорським, колишнім головою Відділу зовнішніх зв’язків московського патріархату Іларіоном (Алфєєвим). В Україні проти нього запроваджено санкції.

Депортації український дітей до РФ

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та російської уповноваженої у справах дітей, звинувативши їх у військових злочинах за викрадення дітей з України.

Точну кількість українських дітей, депортованих до Росії, назвати важко. За підрахунками України, йдеться про близько 20 тисяч. Наразі вдалося повернути 364 дитини.

У березні 2022 року російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова заявила, що в Росії перебувають понад 1000 дітей з України.

За її словами, протягом минулого літа 120 російських сімей звернулися за опікунством, понад 130 українських дітей отримали російське громадянство.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?