Парад на День Незалежності України — де і коли дивитися онлайн
Категорія
Україна
Дата публікації

Парад на День Незалежності України — де і коли дивитися онлайн

Парад на День Незалежності України — де і коли дивитися онлайн
Джерело:  online.ua

24 серпня 2021 року Україна відзначає 30-ту річницю Незалежності. З нагоди свята в країні пройде великий потрійний парад. На Хрещатику в Києві відбудеться парад військ з військовою технікою та авіацією, на річці Дніпро - морський показ озброєння та військової техніки, в Одесі пройде військово-морський парад за участю кораблів України і НАТО.

Джерело: ONLINE.UA

На параді в Києві будуть продемонстровані нові зразки озброєння та військової техніки, в тому числі, які знаходяться на завершальному етапі випробування і найближчим часом надійдуть на озброєння ЗСУ. На відміну від минулих парадів, військові вперше публічно відпрацюють показові елементи застосування сил і засобів на річці Дніпро.

"Урочистості стануть свідченням здатності і рішучої готовності української армії захистити суверенітет, державну незалежність і територіальну цілісність України, стримати російського агресора", - підкреслюють в Генштабі ЗСУ.

В урочистих заходах 24 серпня приймуть участь понад 5 тисяч військових, 100 літальних апаратів, 400 одиниць озброєння і техніки. Дивитися парад онлайн можна буде на офіційному YouTube-каналі Офісу президента.

Парад на Хрещатику - програма

 Парад в Києві на День Незалежності (фото - zsu.gov.ua)

Військовий парад на Хрещатику почнеться о 10:00 за київським часом 24 серпня. Проходити будуть три колони:

  • піша колона - в ній візьмуть участь представники всіх сил безпеки і оборони України, кінологічні підрозділи і делегати від приблизно 15 країн-партнерів;

  • механізована колона - по головній вулиці столиці проїде озброєння і військова техніка сил безпеки і оборони України, а також військова техніка країн-партнерів;

  • повітряна колона - в ній вперше одночасно візьмуть участь Повітряні сили, Сухопутні війська, Військово-Морські Сили, Державна прикордонна служба України, Національна гвардії України, Національна поліція України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, ДП "Антонов" і держав-партнерів.

Завершиться парад прольотом бойових літаків з пуском сигнальних ракет і димами кольорів державного прапора України.

Парад у Києві на Дніпрі

 Парад на Дніпрі у День Незалежності (фото - zsu.gov.ua)

Після завершення параду на Хрещатику на Дніпрі о 14:00 відбудеться урочисте проходження катерів і проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки. Військові продемонструють літаки і вертольоти, катери з висадкою на них десанту.

У річковому параді братимуть участь:

  • три малих броньованих артилерійських катери Бердянськ, Нікополь та Коростень,

  • десантний катер Сватове,

  • два 11-метрових човна Willard,

  • два 7-метрових човна Willard,

  • два катери Safe Boat 27,

  • катер проєкту UMS-1000,

  • американський катер Safe Boat 27,

  • винищувачі Су-25,

  • вертольоти Мі-8 і Мі-14ПЧ.

Фінальною крапкою стане артилерійський салют з Труханового острова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?