ПАРЄ підтримала створення міжнародного трибуналу щодо Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

ПАРЄ підтримала створення міжнародного трибуналу щодо Росії

ПАРЄ підтримала створення міжнародного трибуналу щодо Росії
Джерело:  online.ua

Парламентська асамблея Ради Європи офіційно підтримала ініціативу щодо розслідування міжнародних злочинів Росії в Україні, а також закликала до створення міжнародного трибуналу.

Джерело: пресслужба ПАРЄ

ПАРЄ вирішила створити міжнародний трибунал щодо РФ

Асамблея, з якої уже раніше вигнали РФ, затвердила резолюцію та рекомендацію на основі доповіді німецького депутата Франка Швабе, голови групи соціалістів у ПАРЄ.

Керівництво ПАРЄ звертає увагу на те, що схвильоване зростаючою кількістю свідчень звірств, вчинених російськими солдатами.

Окрім того, Асамблея вирішила підтримати усі зусилля, які будуть зосереджені на розслідування порушень Росією міжнародних норм у галузі прав людини та міжнародного гуманітарного права, а також інших міжнародних злочинів, включаючи воєнні злочини, злочини проти людяності та геноциду і забезпечення відповідальності агресора.

За словами очільниці делегації ВРУ в Асамблеї Марії Мезенцевої, цим документом ПАРЄ звертається до членів Ради Європи із закликом негайно створити спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та переслідування злочину агресії, скоєного політичним і військовим керівництвом Російської Федерації, та надання необхідної фінансової підтримки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?