Парламент Австрії підтримав спрощене працевлаштування біженців з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Парламент Австрії підтримав спрощене працевлаштування біженців з України

Парламент Австрії підтримав спрощене працевлаштування біженців з України
Джерело:  online.ua

У четвер Національна рада Австрії ухвалила рішення про оновлення правил працевлаштування для біженців з України, у тому числі, про уточнення вимог до знання німецької мови та процедури перевірок.

Джерело: APA

Австрія підтримала спрощене працевлаштування біженців з України

У четвер Національна рада Австрії схвалила оновлення правил працевлаштування для біженців з України, які тепер можуть влаштуватися на будь-яку роботу в країні без попереднього дозволу та перевірок зарплати та умов праці.

Крім того, сезонним працівникам буде достатньо підтвердити знання німецької мови на рівні А1, а для ключових та кваліфікованих працівників дефіцитних професій та засновників стартапів враховуватимуться знання французької, іспанської та боснійсько-хорватсько-сербської мов на рівні В1.

Згідно з заявою державного секретаря Австрії з туризму Сюзанни Краус-Вінклер, це рішення допоможе подолати дефіцит кваліфікованих працівників.

Що відомо про біженців в Австрії

Раніше парламент Австрії схвалив поправки до спеціального положення про переміщених осіб, що продовжує на рік право на тимчасове проживання для біженців з України – тобто до 4 березня 2024 року.

Станом на кінець 2022 року в Австрії зареєстрували майже 91 тисячу біженців з України, близько 66 тисяч із них досі перебувають в Австрії. При цьому близько половини українців, які втекли до Австрії від війни, хочуть залишитися в країні назавжди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?