Парламент ЄС закликає НАТО надати запрошення Україні для вступу до Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламент ЄС закликає НАТО надати запрошення Україні для вступу до Альянсу

Парламент ЄС закликає НАТО надати запрошення Україні для вступу до Альянсу
Джерело:  online.ua

Депутати Європарламенту закликали керівників НАТО надати Україні запрощення на вступ до Альянсу.

Джерело: пресслужба Європарламенту

В ЄС закликають НАТО надати Україні запрошення на вступ до Альянсу 

Відповідну резолюцію схвалили 425 депутатів Європарламента, проти виступили тільки 38 та ще 42 утримались.

Євродепутати висловлюють надію, що "процес вступу розпочнеться після закінчення війни та завершиться якомога швидше".

Так, поки Україна не набуде повноправного членства, ЄС та союзники по НАТО мають тісно співпрацювати з державою, щоб розробити тимчасові рамки для гарантій безпеки, які мають бути запроваджені одразу після війни.

Парламент наголошує, що інтеграція України до НАТО та ЄС зміцнить регіональну та глобальну безпеку, а також зв’язки між Україною та євроатлантичною спільнотою.

Байден вимагає узгодити вступ України до НАТО

Президент США Джо Байден та представники Білого дому обговорюють разом з Іншими членами по НАТО терміни і умови членства України в Альянсі.

Зазначається, що питання членства України також обговорюватиметься на саміті НАТО в Вільнюсі в середині липня.

Як повідомляється, також обговорюватимуться нові зобов'язання щодо витрат на оборону і новий наступник генерального секретаря Йєнса Столтенберга, який планує покинути свій пост восени.

Тим не менш, саме питання про членство України стане однією з найгарячіших точок для групи, якій вдалося зберегти дивовижну єдність в умовах неспровокованого вторгнення Росії, - підкреслюють журналісти видання CNN.

Деякі союзники, особливо в Східній Європі, виступають за більш конкретний шлях приєднання Києва до НАТО після закінчення війни.

За даними СNN, Байден і члени його адміністрації прихильні нинішній позиції Альянсу, в якій говориться, що Україна в кінцевому підсумку приєднається до НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?