Парламент готує депутатам новий неприємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламент готує депутатам новий неприємний сюрприз

Парламент готує депутатам новий неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

На третій сесії Верховної Ради, яка відкривається 4 лютого, буде розглянуто законопроєкт про позбавлення депутатів мандату не тільки за кнопкодавство, а й за відсутність на пленарних засіданнях без поважної причини. Про це свідчить попередній порядок денний третьої сесії Верховної Ради, яка триватиме до 17 липня 2020 року, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Зокрема, до порядку денного на 4 лютого включено розгляд законопроєкту №1027, в якому передбачено розширення переліку підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата, передбаченого в статті 81 Конституції. Крім кнопкодавства, в переліку додаткових підстав для позбавлення мандата - невходження депутата, обраного від політичної партії, до складу депутатської фракції цієї партії, або вихід депутата зі складу такої фракції; відсутність депутата без поважних причин на третині пленарних засідань Верховної Ради або засідань парламентського комітету, членом якого він є, протягом однієї сесії; порушення депутатом вимог щодо несумісності мандата з іншими видами діяльності, якщо протягом 20 днів з дня виникнення обставин, які призводять до порушення таких вимог, ці обставини ним не усунуто.

У попередньому порядку на перший день роботи Верховної Ради на третій сесії також стоять законопроєкти №1016 про внесення змін до Конституції України про уповноважених Верховної Ради і №1014 про внесення змін до Конституції, що закріплюють повноваження президента створювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро, призначати на посаду і звільняти з посад директора НАБУ і директора державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Дмитро Разумков анонсував, що на третій сесії буде також розглянуто законопроєкт про зміни до Конституції щодо зменшення кількості нардепів. Йдеться про законопроєкт №1017, який передбачає зменшення кількості народних обранців до 300 і введення пропорційної виборчої системи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський посилив покарання депутатів за неперсональне голосування у Верховній Раді. З 16 січня депутатів-кнопкодавів будуть штрафувати на суму від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів (51-85000 гривень).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?