Парламент Грузії відхилив у другому читанні закон про "іноагентів"
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламент Грузії відхилив у другому читанні закон про "іноагентів"

Парламент Грузії відхилив у другому читанні закон про "іноагентів"
Джерело:  online.ua

Повідомляється, що парламент Грузії таки відхилив закон "про іноагентів", який викликав резонансну реакцію серед населення

Джерело: NewsGeorgia

Рішення Парламенту Грузії

В Парламенті Грузії пройшло голосування щодо закону про "іноагентів", який спровокував обурення населення та масові протести у столиці країни.

Один депутат таки проголосував "за", але пізніше заявив, що це сталося "випадково". Решта 35 депутатів були "проти". Тому закон про "іноагентів" було скасовано у другому читанні.

У медіа пишуть, що у більшості депутатів, з тих, хто до цього голосував "за"напевно,, сьогодні "не піднялася рука" натиснути на іншу кнопку.

У першому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу" три дні тому було прийнято 76 голосами.

Що важливо знати про протести у Грузії

У Грузії 7 березня почались масштабні мирні протести після ухвалення у парламенті закону про "іноагентів", який зобов’язує будь-які організації, діяльність яких фінансується з-за кордону, офіційно ставати на облік як "іноземні агенти".

9 березня активісти заявили, що попри заяву про відкликання закону про "іноагентів" вони продовжуватимуть протести. Вимагатимуть звільнення затриманих та пояснень від влади.

Після цього, того ж дня МВС Грузії заявило про звільнення майже всіх протестувальників, яких затримали на мітингах 7 та 8 березня у Тбілісі за адміністративними статтями

Вночі 9 березня під час масових протестів у центрі Тбілісі грузини оголосили нові політичні вимоги, а саме відставка уряду та проведення дострокових виборів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?