У Грузії під гімн України вимагають відставки уряду та дострокових виборів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії під гімн України вимагають відставки уряду та дострокових виборів

У Грузії під гімн України вимагають відставки уряду та дострокових виборів
Джерело:  online.ua

Вночі 9 березня під час масових протестів у центрі Тбілісі грузини почали вимагати відставки уряду, а також проведення дострокових виборів. Що цікаво, нові політичні вимоги протестувальників лунають на тлі гімну України, який там вмикають уже не вперше.

Джерело: "Руставі 2"

Опозиція у Грузії вимагає відставки уряду та дострокових виборів

За словами грузинських журналістів, на трибуну вийшли представники опозиції та закликали учасників акції протесту підтримати ідею щодо зміни влади.

Опозиціонери також публічно пообіцяли, що не розійдуться і протести не припиняться доти, доки вони не будуть переконані в тому, що шлях і курс у Європейський союз є непорушним.

Окрім того, зазначається, що 10 березня перед будівлею парламенту Грузії відбудеться мітинг.

Організатори акції на проспекті Руставелі пропонують усім бажаючим зібратися знову завтра об 11:00.

Відповідну заяву зробив один з лідерів мітингу Нодар Чачанідзе після того, як стало відомо, що на 10 березня в парламенті заплановане пленарне засідання. На порядку денному буде лише одне питання, а саме, на голосування буде винесено так зване друге слухання проєкту про "іноземних агентів", - йдеться в повідомленні.

Що важливо знати про протести у Грузії

Тисячі людей вийшли на вулиці Тбілісі після того, як парламент країни ухвалив проєкт закону, який обмежує свободу преси та громадянські свободи та списаний з аналогічного російського закону про "іноагентів".

 Згодом влада Грузії заявила, що "відкликає" скандальний законопроєкт, хоча, як зауважили експерти, зробити це процедурно неможливо.

9 березня стало відомо, що ввечері поліція Грузії відпустила майже усіх затриманих протестувальників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?