Парламентські вибори – 2019: коли новий склад Ради збереться на перше засідання
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламентські вибори – 2019: коли новий склад Ради збереться на перше засідання

Парламентські вибори – 2019: коли новий склад Ради збереться на перше засідання
Джерело:  Укрінформ

Сьогодні, 21 липня, в Україні відбуваються позачергові парламентські вибори, на яких за місце у Верховній Раді змагаються 22 політичні партії. І хоча точна дата першого засідання нового складу депутатів ще немає, спікер парламенту Андрій Парубій вже припустив, коли це станеться. На його думку, перше засідання нової Ради відбудеться наприкінці серпня – на початку вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Під час спілкування з журналістами після голосування на виборчій дільниці Парубій розповів, що зробить усе можливе, щоб новообраний парламент якнайшвидше зібрався на своє перше засідання.

«Кінець серпня або початок вересня – це орієнтовна дата, коли робоча група може прийняти рішення проводити перше засідання. Апарат ВРУ готовий до активної дієвої роботи, і я невідкладно організую всі необхідні підготовчі роботи, щоб перше засідання відбулося чимшвидше», – наголосив спікер Ради.

Парубій запевнив, що скличе першу робочу групу для підготовки засідання нового складу Верховної Ради одразу після оголошення офіційних результатів виборів.

«Я, як голова Верховної Ради, маю скликати першу робочу групу. Я її невідкладно скличу. Після того, як будуть опубліковані дані стосовно виборів і по пропорційній системі, і по мажоритарній системі, має бути створено три робочі групи – по формуванню комітетів, по розсадці в залі і по забезпеченню депутатів», – уточнив спікер.

Кілька днів тому керівник передвиборчого штабу «Слуги народу» Олександр Корнієнко заявив, що згідно з законом, останній термін, коли має запрацювати Верховна Рада, – це 9 вересня. Однак пропрезидентська партія не збирається чекати на цю дату та планує провести перше засідання до 24 серпня.

Нагадаємо, що сьогодні лідер партії «Слуга народу» прокоментував чутки про те, що він стане спікером Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?