Пентагон має докази про відмову росіян виконувати накази на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Пентагон має докази про відмову росіян виконувати накази на Донбасі

Пентагон має докази про відмову росіян виконувати накази на Донбасі
Джерело:  online.ua

США бачать «анекдотичні повідомлення» про те, що російські війська та «офіцери різного рівня, навіть рівня батальйону» відмовляються підкорятися наказам рухатися вперед у новому наступі на Донбас.

Джерело: CNN

Російські військові не хочуть іти в наступ на Донбасі 

Посадовець сказав, що ці офіцери «або відмовилися підкорятися наказам, або не підкоряються їм з тією самою швидкістю, з якою можна очікувати від офіцера».

За словами цього чиновника, російські війська боролися з поширеними проблемами морального духу з початку вторгнення, що є лише однією з численних проблем, які мучили російських військових під час цієї війни.

За словами чиновника, російські війська все ще стикаються з проблемами матеріально-технічного забезпечення, які сповільнюють їх просування.

Наразі в Україні перебувають 97 оперативних батальйонно-тактичних груп (БТГ) російських військ проти 92 БТГ, оцінених 28 квітня, повідомив чиновник журналістам у понеділок. Це збільшення на п’ять БТГ за 11 днів.

Для них немає нічого незвичайного в тому, що вони переміщують один або два БТГ з Донбасу назад до Росії для переобладнання або постачання, а потім повертають їх назад, це нормально, – сказав чиновник.

Але загалом «в Україну додали близько п’яти БТГ, і всі ці БТГ знаходяться або на сході, або на півдні» України, сказав чиновник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?