Пентагон переглянув свій бюджет через війну в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Пентагон переглянув свій бюджет через війну в Україні

Пентагон переглянув свій бюджет через війну в Україні
Джерело:  online.ua

Бюджет міністерства оборони США на наступний фінансовий рік (FY2023) має становити понад $715 млрд, що також є дуже високою сумою.
Джерело: Bloomberg

Пентагон переглянув свій бюджет через війну в Україні

Запропонований президентом США Джо Байденом план видатків на бюджет міністерства оборони наступного року включає один із найбільших оборонних бюджетів країни у мирний час. За даними офіційних осіб, бюджет становитиме понад $835 млрд, з яких $170 млрд буде виділено на закупівлю озброєнь, а $145 млрд - на дослідження та розробки. Ці цифри є рекордними показниками останнім часом.
За словами одного чиновника, бюджет міністерства оборони США на наступний фінансовий рік, який розпочнеться 1 жовтня, досягне "верхньої межі" і перевищить $835 млрд, що вище, ніж поточного року, коли бюджет становив $816 млрд.
За матеріалами видання, хоча постачання зброї в Україну і виснажили запаси Пентагону, витрати на підтримку президента Зеленського в опір російському вторгненню фінансуються з окремих додаткових асигнувань. Регулярний бюджет міністерства оборони значною мірою формується через ескалацію напруженості у відносинах із Китаєм, який розглядається Пентагоном як головний у військовому лідерстві.

За словами неіменованого джерела, на закупівлю, розробку та модернізацію 83 винищувачів F-35 буде виділено $13,5 млрд. Також повідомляється про заплановану закупівлю боєприпасів великої дальності для ВПС та ВМС, які можуть бути використані у разі можливого конфлікту з Китаєм.

Що важливо знати про допомогу Україні від США

Що важливо розуміти, ЗСУ отримають допомогу від США в рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI).

На відміну від пакетів озброєнь, які беруться безпосередньо з американських збройних запасів і можуть бути швидко відправлені в Україну, пакети USAI закуповуються або замовляються у промисловості.

За словами представників Пентагону, це оголошення є стартом процесу укладання контрактів на надання додаткових можливостей українським бійцям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?