Пентагон попереджає про ймовірність початку ери ядерного розповсюдження
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон попереджає про ймовірність початку ери ядерного розповсюдження

Пентагон попереджає про ймовірність початку ери ядерного розповсюдження
Джерело:  online.ua

Як вважає очільник Міністерства оборони США Ллойд Остін, вторгнення Росії в Україну може підштовхнути автократів з різних куточків світу до гонки з розробки ядерної зброї. Глава Пентагону звертає увагу на те, що це потенційно може призвести до небезпечної ери ядерного розповсюдження.

Джерело:  Politico

У світі може початися ера ядерного розповсюдження

Під час свого виступу Ллойд Остін озвучив можливий сценарій, в якому автократи поспішатимуть отримати ядерну бомбу, якщо Росія не отримає відсіч через повномасштабне вторгнення в Україну.

Вони (автократи - ред.) цілком можуть прийти до висновку, що отримання ядерної зброї дасть їм власний індульгенцію для агресії. І це може розкрутити небезпечну спіраль ядерного розповсюдження, – переконаний очільник Пентагону.

За словами Остіна, російський диктатор Володимир Путін "може знову вдатися до глибоко безвідповідального брязкання ядерними шаблями", якщо війна в Україні затягнеться, а воїни ЗСУ продовжитимуть успішно повертати українські території.

Допомога Україні в обороні від Росії відповідає американським національним інтересам, і немає іншого вибору, окрім як допомогти Києву в його боротьбі, оскільки мирні переговори найближчим часом навряд чи відбудуться, - підсумував глава Міноборони США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?