Пентагон прокоментував скупчення військ РФ біля кордону України
Категорія
Україна
Дата публікації

Пентагон прокоментував скупчення військ РФ біля кордону України

Пентагон прокоментував скупчення військ РФ біля кордону України
Джерело:  online.ua

Речник Пентагону Джон Кірбі звернув увагу українців та міжнародної спільноти на те, що концентрація військ очільника Кремля Володимира Путіна на українському кордоні навіть більша, аніж у 2014 році.

Джерело: APF

Пентагон відреагував на ситуацію, що склалася біля кордонів України

"Це найбільше нарощування сил, яке ми бачили з 2014 року, яке призвело до порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Воно точно більше, аніж в 2014 році". Ми продовжуємо бачити це нарощування. Як і раніше, це дуже серйозно нас турбує", - наголосив Джон Кірбі.

Речник Міністерсва оборони США не захотів відповідати, скільки російських солдат перебуває на кордоні.

Він також нагадав про те, що самі росіяни продовжують стверджувати, що головн мета концентрації військ – це "тренування", однак офіційний Вашингтон вважає, що це просто виправдання.

Як Пентаон коментує ситуацію на Донбасі

Ще 3 квітня представники Міністерства оборони Штатіві повідомили, що стурбовані новинами про вбивство бойовиками 4 бійців ЗСУ та загострення ситуації на Сході України. З такою заявою виступив речник Пентагону Джон Кірбі.

"Я б сказав, що ми стурбовані нещодавньої ескалацією російської агресії на сході України, включаючи порушення перемир’я з липня 2020 року, що призвело до смерті чотирьох українських солдатів 26 березня і поранення ще двох", — наголосив представник Пентагону.

Джон Кірбі поскаржився на те, дестабілізуючі дії російської влади зводять нанівець успіхи в деескалації, які вдалося досягти за посередництва ОБСЄ в липні минулого року.

"До того ж, ми в курсі українських військових звітів, що стосуються пересувань російських військ на українських кордонах, обговорювали нашу заклопотаність цієї зростаючої напруженісті і порушення перемир’я, а також регіональну напруженість, з союзниками по НАТО", — підсумував речник Пентагону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?