Пентагон робить висновки з війни в Україні перед можливою війною з Китаєм
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон робить висновки з війни в Україні перед можливою війною з Китаєм

Пентагон робить висновки з війни в Україні перед можливою війною з Китаєм
Джерело:  online.ua

США можуть отримати цінні уроки з вторгнення Росії в Україну щодо потенційного конфлікту з Китаєм. Важливо створити стійкий потік боєприпасів, який відповідатиме інноваціям у космосі.

Джерело: Bloomberg

Пентагон робить висновки з війни в Україні перед можливою війною з Китаєм

Є багато переваг, які ми отримали для потенційного тихоокеанського конфлікту через український конфлікт, - сказала Гікс.

Хікс займався однією з найбільших проблем, які США зіткнулися останнім часом – забезпечення України зброєю та боєприпасами, необхідними для протистояння російському вторгненню. Багато оборонних підрядників побоюються збільшувати виробництво боєприпасів, боячись, що США можуть припинити їх закупівлю через рік чи два.

Маючи 14-місячний досвід війни в Україні, Пентагон наполягає на наданні виробникам зброї більшої передбачуваності за допомогою довгострокових контрактів.
Крім того, Міністерство оборони США забезпечило президентські повноваження щодо скорочення чисельності, щоб прискорити постачання зброї на Тайвань. Ці повноваження дають можливість відправляти запаси озброєнь на острів, а потім замінювати їх.

Ми думаємо про те, як використовувати ці повноваження прямо зараз, щоб забезпечити швидшу та потужнішу доставку боєприпасів для забезпечення наших сил у Тихому океані, - сказала Гікс.

Дефіцит боєприпасів у війні

І Україна, і Росія зіткнулися з нестачею ключових боєприпасів під час конфлікту, а США зіткнулися із виснаженням своїх власних запасів, оскільки вони надсилають постачання в Україну.

США виділили Україні понад 35,4 млрд доларів з моменту вторгнення Росії у лютому 2022 року. Ця допомога включає більше 1600 зенітних систем Stinger, вироблених Raytheon Technologies, і 10 000 протитанкових систем Javelin, вироблених спільним підприємством Lockheed Martin і Raytheon.

З початку війни США застосовували президентські повноваження щодо скорочення чисельності, відповідно до яких обладнання з існуючих військових запасів США 36 разів, востаннє у вигляді пакета на суму 325 млн доларів.

Гікс сказала, що Пентагону необхідно "піти в набагато більш закрите середовище" і що він уже зробив кроки щодо скорочення поширення секретних матеріалів у збройних силах.

У довгостроковій перспективі, за її словами, відомство працює над випробуваннями систем, якими американські військові обробляють секретну інформацію. Ціль полягає в тому, щоб забезпечити обмін розвідувальними даними з оперативних причин, при цьому переконавшись у відсутності контррозвідки або внутрішньої загрози.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?