Пентагон скептично ставиться до відмови Байдена надати Україні літаки — WP
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон скептично ставиться до відмови Байдена надати Україні літаки — WP

Пентагон скептично ставиться до відмови Байдена надати Україні літаки — WP
Джерело:  online.ua

Посадовці Пентагону скептично сприйняли різку відмову президента США Джо Байдена виконати запит України щодо передачі літаків F-16. Там вважають, що президент врешті може ухвалити рішення про передачу, як це було з танками Abrams.

Джерело: The Washington Post

Чи ухвалять США про передачу винищувачів Україні

Високопосадовець Пентагону визнав, що в міністерстві зростає розчарування серед тих, хто хоче зробити більше для допомоги Україні.

Цей чиновник сказав, що в той час як міністр оборони Ллойд Остін і деякі з його старших співробітників неохоче схвалили танки Abrams і, за кілька тижнів до цього, передову ракетну систему Patriot, Байден зрештою це зробив, - пише видання.

За інформацією журналістів, деякі посадовці передбачають остаточне схвалення передачі літаків або дозвіл США на передачу літаків союзниками.

Гіпотеза серед чиновників оборони США виникла після однослівної відповіді Байдена, коли біля Білого дому репортер запитав, чи відправить президент F-16 в Україну. Байден сказав «ні», — пише видання.

Анонімний високопоставлений чиновник Пентагону сказав, що залишається ймовірність того, що літаки врешті передадуть.

Він послався на ситуацію з танками M1 Abrams: після того, як чиновники адміністрації Байдена протягом місяців заявляли, що ці танки будуть надто складними для обслуговування, рішення про їх передачу врешті було ухвалене.

Речник Пентагону Патрік Райдер сказав, що характер американської підтримки продовжуватиме адаптуватися та розвиватися в міру потреб України.

Скільки літаків потрібно Україні

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що для повноцінного захисту українського неба від атак армії РФ потрібно 200 F-16.

На нинішній час найбільшим вірогідним кандидатом на заміщення старих радянських літаків є саме F-16, бо на це є певні об’єктивні причини, - сказав речник.

Цими причинами, на думку генерал-лейтенанта ВПС у відставці Девіда Дептула, є той факт, що F-16 має понад два десятки країн.

За його словами, враховуючи обмежену кількість літаків і запасних частин, доступних для МіГ-29, Україні колись доведеться взяти на озброєння західний літак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?