Пентагон та Міноборони Ізраїлю попередили Іран щодо створення ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон та Міноборони Ізраїлю попередили Іран щодо створення ядерної зброї

Пентагон та Міноборони Ізраїлю попередили Іран щодо створення ядерної зброї
Джерело:  online.ua

На спільній пресконференції міністра оборони США Ллойда Остіна та міністра оборони Ізраїля Йоава Ґаланта вони заявили, що не дадуть Ірану створити ядерну зброю.

Джерело: пресконференція Ллойда Остіна та Йоава Ґаланта

Загроза міжнародній безпеці

Голова Пентагону Ллойд Остін прибув до Ізраїлю з метою обговорити дії Ірану та його ядерну програму.

На спільній пресконференції міністр оборони Ізраїлю Йоав Ґалант заявив, що у найближчий період потрібно буде прийняти “нагальні та важливі рішення”.

Він заявив, що Іран прагне отримати ядерну зброю і це становить загрозу не лише для Ізраїля, а й для усього світу.

Наш обов’язок — вжити всіх необхідних заходів, щоб не дати Ірану отримати ядерну зброю. У цьому питанні наші можливості і наша співпраця мають велике значення і силу, – заявив Ґалант.

Ллойд Остін також підкреслив, що Іран залишається основним “рушієм нестабільності” і повідомив про глибоку стурбованість щодо підтримки Іраном тероризму, а також щодо його ядерних досягнень, агресії на морі, кіберзагроз та постачання ним ударних безпілотників і звичайної зброї.

Він згадав слова Байдена, який неодноразово заявляв, що Сполучені Штати не дозволять Ірану отримати ядерну зброю.

Йоав Ґалант також підкреслив, що потрібно бути готовими до будь-якого курсу дій.

Всі варіанти на столі. Одне має бути сказано голосно та ясно: Ізраїль не дозволить Ірану мати зброю масового знищення, ядерну зброю, націлену на Ізраїль, – наголосив Ґалант.

Партнерство Ірану і Росії

Також Остін заявив про особливу стурбованість зростаючим партнерством Ірану з Росією та використанням іранських безпілотників для “терору та вбивства невинних цивільних в Україні”.

За його словами, останній рік військова співпраця Росії з Іраном поглибилася і це створює серйозні виклики для регіону та для безпеки громадян.

Іранська зброя натомість отримує важливий бойовий досвід в Україні, який згодом передасть своїм небезпечним помічникам на Близькому Сході.

В обмін на підтримку Ірану Росія пропонує країні безпрецедентну співпрацю в галузі оборони, зокрема щодо ракет і ППО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?