Україна є "бойовою лабораторією" для випробувань іранської зброї — Міноборони США
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна є "бойовою лабораторією" для випробувань іранської зброї — Міноборони США

Україна є "бойовою лабораторією" для випробувань іранської зброї — Міноборони США
Джерело:  online.ua

У Міноборони США заявили, що Україна стає “бойовою лабораторією” для випробувань іранської зброї за межами Близького Сходу.

Джерело: CNN

Випробовування іранської зброї в Україні

Напередодні візиту міністра оборони США Ллойда Остіна до Ізраїлю, де на порядку денному буде ірано-російське військове співробітництво, високопоставлений чиновник оборони США прокоментував використання Росією іранської зброї в Україні, назвавши Україну "бойовою лабораторією" для випробування зброї Ірану.

Також він сказав, що Іран з легкістю зможе застосовувати тактику та сценарії, які він навчився використовувати в Україні, що може представляти реальну загрозу.

Кожен має бути готовим до того, як виглядатимуть сценарії загрози, коли Іран застосує тактику, техніку та процедури, які він навчився в Україні, і почне використовувати цю тактику примусу тут, — сказав чиновник.

Він також додав, що Росія готова передавати Ірану передові технології в обмін на іранську "летальну допомогу".

Ірано-російське військове співробітництво

8 березня стало відомо що Іран, ймовірно, таємно поставив велику кількість боєприпасів, включаючи патрони, снаряди для реактивних систем залпового вогню та мінометних мін, до Росії з метою використання їх під час конфлікту в Україні, і, можливо, готується відправити ще.

У Пентагоні повідомляють, що Ірану наразі вдається виготовляти достатню кількість розщеплювальних матеріалів для однієї ядерної бомби приблизно за 12 днів, хоча раніше Тегеран на це витрачав 12 місяців.

Володимир Путін під час свого візиту до Ірану в липні 2022 року уклав з владою країни таємну угоду про повернення Тегерану вивезеного в межах "ядерної угоди" 2015-го збагаченого урану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?