Пентагон виступає за надання Україні касетних боєприпасів
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон виступає за надання Україні касетних боєприпасів

Пентагон виступає за надання Україні касетних боєприпасів
Джерело:  online.ua

Керівництво Пентагону дійшло висновку, що касетні боєприпаси допомогли б Збройним силам України у війні проти армії Російської Федерації, зокрема під час прориву оборонних ліній. З такою пропозицією під час слухань у Конгресі виступила заступниця помічника міністра оборони США з питань Росії та України Лора Купер.

Джерело:  Reuters

Міноборони США підтримує надання Україні касетних боєприпасів

Як зазначає представниця Пентагону, надання нашій армії касетних боєприпасів було б корисним "із погляду ефективності на полі бою.

Наші військові аналітики підтвердили, що DPICM (удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення. – ред.) були б корисними, особливо проти окопаних російських позицій на полі бою, – наголосила Лора Купер.

За її словами, офіційний Вашингтон не передає це озброєння Україні у зв’язку зі встановленими Конгресом обмеженнями на їхній експорт, а також "занепокоєнням щодо єдності союзників".

Що важливо знати про касетні боєприпаси

Як зазначають фахівці, касетні боєприпаси зазвичай випускають велику кількість дрібних елементів, які можуть уражати і вбивати цивільне населення.

Окрім того, наголошується, що у цих боєприпасів порівно високий відсоток нерозривання, через що вони становлять небезпеку протягом багатьох років після завершення конфлікту.

Не можна також не згадати про те, що ще 15 років тому понад 120 країн ухвалили договір про заборону виробництва, використання й накопичення касетних боєприпасів.

Що важливо розуміти, США, РФ та Україна відмовилися приєднатися до нього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?