Проблеми є неминучими. NYT оприлюднило резонансне розслідування про зброю для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Проблеми є неминучими. NYT оприлюднило резонансне розслідування про зброю для України

Проблеми є неминучими. NYT оприлюднило резонансне розслідування про зброю для України
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, Україна не отримала частину оплаченої зброї, а деяке подароване озброєння годиться лише на запчастини.

Джерело:  The New York Times  із посиланням на своїх інсайдерів

Україна не отримала частину оплаченої зброї. NYT назвало причини

Згідно з даними видання, станом на кінець 2022 року команда Володимира Зеленського заплатила постачальникам зброї понад 800 мільйонів доларів за контрактами, які повністю або частково були не виконані.

Анонімні джерела журналістів розповідають, що деякі з відсутніх зразків зброї зрештою були поставлені, а в інших випадках брокери повернули гроші.

Ба більше, зазначається, що станом на початок березня сотні мільйонів доларів були сплачені за зброю, яку Києву досі не передали.

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов підтвердив редакції видання інформацію про те, що були випадки, коли Україна платила гроші, але не отримувала зброю.

У зв'язку з цим Кабмін вирішив почати аналізувати свої минулі закупівлі, щоб більше не співпрацювати з проблемними підрядниками.

На переконання американських журналістів, під час такої масштабної закупівлі, як в Україні, проблеми є неминучими.

Зброя, яку передають Україні, також не є ідеальною

Багато поставок від західних союзників включали сучасну зброю, таку як американські системи протиповітряної оборони, які довели свою високу ефективність проти російських безпілотників і ракет. Але в інших випадках союзники надавали застаріле обладнання, яке, в кращому випадку, потребувало капітального ремонту, - пише редакція видання.

Згідно з даними журналістів, які вони отримали від своїх інсайдерів, приблизно третина українського перебуває на ремонті постійно — це дуже високий показник для армії, яка потребує будь-якої зброї.

Уряд України "втомився від запевнень", що має достатньо західного озброєння, бо частина його перебуває у поганому або непридатному стані і виведена з бою для подальшого розбирання на запчастини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?