Пентагон вперше оцінив удари України по Чонгарському мосту
Категорія
Україна
Дата публікації

Пентагон вперше оцінив удари України по Чонгарському мосту

Пентагон вперше оцінив удари України по Чонгарському мосту
Джерело:  online.ua

Міноборони США відреагувало на удари українських сил по Чонгарському мосту на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом, які були завдані напередодні. З коментарем виступив офіційний представник Пентагона Патрік Райдер.

Джерело:  "Європейська правда"

У США прокоментували удари України по Чонгарському мосту

Речник Міноборони США звертає увагу на те, що Україна сама планує і проводить бойові дії, а американська влада разом із союзниками забезпечує її необхідними засобами для оборони від агресії армії РФ.

Це боротьба України, вони планують і проводять ці бойові дії. Ми зосереджені на роботі з нашими союзниками і партнерами для того, щоб забезпечити їх бойовими можливостями, необхідними для захисту своєї країни і повернення суверенної території, – наголосив Патрік Райдер.

Що відомо про удар України по Чонгарському мосту

Як уже згадувалося раніше, 22 червня Збройні сили України завдали потужного удару по Чонгарському мосту.

За словами представників "місцевої влади", "за попередньою оцінкою, використовувалися англійські ракети Storm Shadow".

Російський канал Baza повідомив, що кілька мостів на кордоні Криму та Херсонської області (зокрема Чонгарський міст) пошкоджені нібито внаслідок обстрілу з боку України.

Фото — відкриті джерела

Російські окупанти продовжують стверджувати, що удар по мосту "на перебігу спецоперації жодним чином не позначиться", а до Криму "є інші сухопутні шляхи", "довші за часом, але є".

Сальдо також додав, що російські загарбники вже нібито "вживають заходів до ліквідації пошкоджень мостових переходів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?