Передачу ЗСУ винищувачів Gripen потрібно буде погоджувати з іншими країнами — ОП
Категорія
Світ
Дата публікації

Передачу ЗСУ винищувачів Gripen потрібно буде погоджувати з іншими країнами — ОП

Передачу ЗСУ винищувачів Gripen потрібно буде погоджувати з іншими країнами — ОП
Джерело:  online.ua

Як і у випадку з передачею Україні винищувачів F-16, поставки шведських Gripen потрібно буде погоджувати з іншими країнами, чиї компоненти є в цих літаках.

Джерело: заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга в ефірі телемарафону

Передачу ЗСУ винищувачів Gripen потрібно буде погоджувати з іншими країнами

Навіть в таких літаках як Gripen є певні складові, які вимагають згоди інших союзників. Завжди це процес, і ми, власне, знаходимося в такому процесі, – заявив Сибіга.

Він наголосив, що переговори з питань про, наприклад, передачу винищувачів, ведуть виключно глави держав.

Зараз ми вже на етапі переведення в практичну площину питань, пов'язаних з літаками, – зазначив він.

У той час, як Сибіга давав коментар, переговори з питань оборонного пакету, який Швеція передасть Україні, ще тривали. Однак він заявив, що є певні позитивні рішення.

Найближчі дні перед Днем Незалежності нас теж чекатимуть важливі, правильні, позитивні новини щодо зміцнення нашої обороноздатності і в повітрі, і на суші, – сказав заступник голови Офісу президента.

Винищувачі Gripen

Gripen – це шведський багатоцільовий винищувач четвертого покоління. Його спроектувала і виробляє компанія Saab. За даними з відкритих джерел, вартість одного такого літака становить від 40 до 60 млн доларів.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що шведські винищувачі Gripen знаходяться в рейтингу пріоритетних для отримання. Так, командувач повітряними силами ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук розповів, що на першому місці в цьому списку – американські винищувачі F-16. На другому – шведські літаки Gripen. На третьому і четвертому – британські Eurofighter Typhoo і французькі Rafale відповідно.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?