Переговори по Донбасу: стало відомо про важливе рішення
Категорія
Події
Дата публікації

Переговори по Донбасу: стало відомо про важливе рішення

Переговори по Донбасу: стало відомо про важливе рішення

15 лютого в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі було досягнуто рішення про відвід за лінію розмежування всіх видів озброєння, які заборонені Мінськими домовленостями.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Про рішення, яке повинно бути виконано до 20 лютого, повідомив на брифінгу спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронньої контактної групи Мартін Сайдик.
Читайте також: Бойовики ДНР стріляють по мирних жителях: з'явилося драматичне відео
"Сьогодні було досягнуто угоду про відвід усього озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, до 20 лютого", - сказав він.
Нагадаємо, що мова йде про угоди, які були підписані 12 лютого 2015 року.
Згідно з ним, проводиться відведення всіх важких озброєнь обома сторонами на рівні відстані в цілях створення зони безпеки шириною щонайменше 50 км одна від одної для артилерійських систем калібру 100 мм і більше, зони безпеки шириною 70 км для РСЗВ і шириною 140 км для РСЗВ "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" і тактичних ракетних систем "Точка" ("Точка У")".
Як повідомляв ONLINE.UA, у Мінську радикали з організації "Другая Россия" спробували зірвати брифінг Мартіна Сайдика: перед його початком вони розкидали листівки і вигукували заклики припинити переговори з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?