Переговори радників нормандського формату перенесли в останню мить
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори радників нормандського формату перенесли в останню мить

Переговори радників нормандського формату перенесли в останню мить
Джерело:  online.ua

Радники державних лідерів країн “нормандської четвірки” не провели зустріч, заплановану на п’ятницю, 22 січня. Буквально в останню мить цей контакт перенесли на інший день. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За даними російського Міністерства закордонних справ, рішення ухвалили за погодженням кожної сторони. Передбачалося, що переговори проходили б у форматі відеозв’язку.

Попередній контакт представників влади України, Росії, Німеччини, Франції відбувся минулого тижня. у Берліні. Політичні радники обговорювали врегулювання на Донбасі упродовж шести годин.

Попередня зустріч на рівні лідерів у грудні 2019 року. З того часу у зоні бойових дій на Донеччині та Луганщині встановили режим припинення вогню, провели розведення на трьох обговорених локаціях, а також українська сторона підготувала до відкриття нові пункти перетину лінії розмежування.

Утім, російська сторона відзначилася позицією на блокування будь-якого прогресу. неодноразово з Кремля лунали звинувачення про небажання нібито України займатися врегулюванням “власного” конфлікту.

Представники РФ блокують переговори на рівні Тристоронньої контактної групи, де узгоджуються обміни полоненими та відкриття й оновлення КПВВ. Представники Києва передали всю інформацію про осіб на обмін іншій стороні та нагадали про готовність нових пунктів до пропуску людей з ОРДЛО та у зворотному напрямку. натомість окупаційний режим блокує шляхи зі свого боку, а Кремль ігнорує домовленості про новий обмін.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль тривалий час блокує будь-який прогрес у переговорах на рівні Тристоронньої контактної групи. Голова української делегації Леонід Кравчук наголосив, що для цього кожного разу знаходяться причини, прямо не пов’язані з процесом врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?