Переговори в Мінську: що обговорили на зустрічі ТКГ
Категорія
Україна
Дата публікації

Переговори в Мінську: що обговорили на зустрічі ТКГ

Переговори в Мінську: що обговорили на зустрічі ТКГ
Джерело:  online.ua

У середу, 29 січня, відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Дарки Оліфер у Facebook, прессекретарки представника України у ТКГ Леоніда Кучми.

За її словами, зустріч стала останньою для спецпредставника голови ОБСЄ Мартіна Сайдіка. У наступних раундах переговорів участь братиме Хайді Грау.

Гуманітарна підгрупа обговорює звільнення бранців з обох боків, пам'ятаючи про позитивний досвід 29 грудня.

"Досягнуто домовленості щодо відновлення пошуку зниклих безвісти: до наступного засідання ТКГ в Мінську буде опрацьовано відповідні пропозиції щодо механізму організації цієї роботи за участі міжнародних організацій, в тому числі Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - зазначила Оліфер.

Представниця Кучми пояснила, що українська сторона нагадала про підґрунтя для виконання мінських угод. Воно складається з припинення вогню, виведення збройних угрупувань, повернення українського контролю на кордоні з РФ.

"Світовий досвід врегулювання збройних конфліктів показує, що без встановлення державою контролю за своїм кордоном досягти миру неможливо", - цитує прессекретарка Кучму.

Вона резюмувала, що бойовики регулярно відкривають вогонь на Донбасі, а в районі лінії зіткнення "працюють" ворожі диверсанти.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні вищеописаної зустрічі ТКГ в ОБСЄ заявили, що 2019 рік став, ймовірно, переломним для війни на Донбасі. За цей рік зафіксовано найменшу кількість жертв серед цивільного населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?