Перехоплення СБУ підтвердило підрив Каховської ГЕС диверсантами РФ — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Перехоплення СБУ підтвердило підрив Каховської ГЕС диверсантами РФ — відео

Перехоплення СБУ підтвердило підрив Каховської ГЕС диверсантами РФ — відео
Джерело:  online.ua

Російські диверсанти підірвали Каховську ГЕС. Перехоплення телефонної розмови окупантів свідчить, що окупанти хотіли шантажувати Україну підривом дамби.

Джерело: СБУ

Хто підірвав Каховську ГЕС

СБУ опублікували запис телефонної розмови окупантів, де вони говорять про підрив дамби.

Там не они (українська сторона, – прим.) долбанули. Там наша диверсионная группа. Они хотели типа этой дамбой пугать. Пошло не по плану, а больше, чем они планировали, – розповідає російський військовий.

Також окупант розповідає про наслідки цієї катастрофи, які у РФ намагаються приховати, зокрема це підвищення рівня води, затоплення територій та руйнування.

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо підриву Каховської ГЕС

У СБУ проводять розслідування за за двома статтями Кримінального кодексу – ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) і ст. 441 (екоцид).

Нагадаємо, що 6 червня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк з посиланням на українську розвідку припустив, що до підриву Каховської ГЕС може бути причетна 205 мотострілецька частина ЗС РФ.

Це попередня інформація. Безумовно, зараз усе перевірятиметься. Вона [частина] локалізована там, відповідно, є попередні дані, що це представники 205 мотострілецької [частини]. Ми перевірятимемо, це попередня інформація, - сказав він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?