Перемога доброти і співчуття. Ще одна країна дозволяє евтаназію
Категорія
Світ
Дата публікації

Перемога доброти і співчуття. Ще одна країна дозволяє евтаназію

Перемога доброти і співчуття. Ще одна країна дозволяє евтаназію
Джерело:  online.ua

Нова Зеландія стане сьомою країною в світі, де дозволяють евтаназію. Відповідне рішення було прийнято на національному референдумі, на якому дві третини громадян Нової Зеландії проголосували "за". До цього евтаназія була офіційно дозволена в Бельгії, Швейцарії, Колумбії, Люксембурзі, Канаді та Нідерландах. У всіх країнах практика припинення життя людини, яка страждає невиліковним захворюванням і яка внаслідок цього захворювання відчуває нестерпні страждання, працює на різних умовах. У Новій Зеландії цей шанс отримають смертельно хворі люди, яким, за прогнозами, залишається жити менше 6 місяців, за згодою двох лікарів. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на BBC.

Як відомо, національний реферндум в Новій Зеландії, на якому голосували за кілька питань, в тому числі і за евтаназію, був обов'язковим. Його офіційні результати оголосять до 6 листопада. Але попередні результати голосування показали, що 65,2% громадян Нової Зеландії підтримали евтаназію. Важливо відзначити, що за "Акт про закінчення життя" парламент Нової Зеландії проголосував ще в 2019 році. Однак в законі передбачається, що він вступить в силу тільки після схвалення на загальнонаціональному референдумі понад половиною громадян країни. Активісти, які виступають за легалізацію евтаназії в Новій зеландії, назвали результати референдуму "перемогою доброти і співчуття". Противники цього рішення вважають, що лікарі повинні "допомагати жити, а не вмирати".

На референдумі в Новій Зеландії було також питання про легалізацію марихуани. Купувати марихуану хотіли дозволити людям у віці від 20 років. Споживати її можна було б або вдома, або в спеціально дозволених місцях, а ще - вирощувати до чотирьох рослин в межах одного домогосподарства. Більша половина громадян Нової Зеландії не підтримали легалізацію каннабіса. Проти виступили 53,1% людей.

Важливо відзначити, що в Україні тема евтаназії не особливо популярна. За останні чотири роки на сайті президента було зареєстровано більше десяти петицій про необхідність прийняття закону про евтаназію, але всі вони отримали мізерну кількість голосів - тільки одиниці українців при необхідних для розгляду 25 тисячах виступали за легалізацію евтаназії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що українці на опитуванні Зеленського, який провели з ініціативи президента під час місцевих виборів 25 жовтня, в більшості підтримали легалізацію каннабіса в медичних цілях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?