Перевершують очікування. Генсек НАТО оцінив дії ЗСУ під час контрнаступу
Категорія
Політика
Дата публікації

Перевершують очікування. Генсек НАТО оцінив дії ЗСУ під час контрнаступу

Перевершують очікування. Генсек НАТО оцінив дії ЗСУ під час контрнаступу
Джерело:  online.ua

Лідер НАТО Єнс Столтенберг звертає увагу міжнародної спільноти, що бійці ЗСУ поступово просуваються під час свого літнього контрнаступу. На його переконання, Захід повинен довіряти владі України та військовому керівництву.

Джерело: CNN

Столтенберг оцінив ефективність контрнаступу ЗСУ

Очільник Альянсу нагадав, що українські військові мають сили та ресурси, щоб вигнати російських загарбників, а також здатні проходити через деякі сильно захищені території, зокрема, мінні поля.

Тому зараз ще більш важливо підтримати їх, тому що всі знають, що це важка боротьба… Але вони мають досягнення, вони набирають сили, – наголосив лідер НАТО.

Єнс Столтенберг вкотре повторив, що союзники блоку забезпечують рекордний рівень військової підтримки Україні, однак ухвалювати головні рішення може винятково офіційний Київ.

Врешті-решт від українців, від командування на полі бою залежать складні і жорсткі рішення. Що ми побачити, це те, що українці знову і знову перевершували очікування… Ми повинні довіряти їм. Ми радимо, допомагаємо, підтримуємо. Але… ці рішення мають приймати українці, – підкреслив глава блоку

Варто зазначити, що Міноборони США також підтверджує просування українських військ на полі бою.

Як Україна реагує на критику контрнаступу ЗСУ

Глава МЗС Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що українська влада "спокійно ставиться" до заяв політиків та інших публічних осіб, які критикують контрнаступ ЗСУ.

Дипломат звернув увагу на те, що "на думку неназваних чиновників, генералів та аналітиків, Україна мала б припинити своє існування протягом трьох-десяти днів у лютому 2022 року".

Тепер вони припускають, що Україна не зможе так швидко повернути всю свою територію. Це свідчить про те, що навіть у тих, хто сумнівається, з часом з'являється більше надії, – наголосив Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?