Відомо, яка країна першою у світі зробила біткоїн офіційним платіжним засобом
Категорія
Технології
Дата публікації

Відомо, яка країна першою у світі зробила біткоїн офіційним платіжним засобом

Відомо, яка країна першою у світі зробила біткоїн офіційним платіжним засобом
Джерело:  online.ua

7 вересня офіційно стало відомо, що Сальвадор став першою у світі країною, яка прийняла біткоїн як законний платіжний засіб. 

Джерело: інформаційна агенція  Reuters

Сальвадор першим у світі зробив біткоїн офіційним платіжним засобом

За словами авторів цього експеременту, використання криптовалюти дасть можливість громадянам країни заощадити "мільярди доларів" на комісійних витратах під час переказах коштів трудових мігрантів з-за кордону. Однак критики цього нововведення б'ють на сполох - вони попереджають, що перехід на цифрові монети сприятиме відмиванню грошей.

"План президента Наїба Букеле спрямований на те, щоб дозволити сальвадорцям заощадити до 400 мільйонів доларів, які щорічно витрачаються на комісії за грошові перекази", - пише інформаційна агенція.

Окрім того, наголошується, що в 2020 році грошові перекази в Сальвадор сягнули майже 6 мільярдів доларів, або 23% його ВВП, а це, згідно з останніми даними аналітиків, один з найвищих показників у світі.

"Опитування показують, що сальвадорці скептично ставляться до використання біткоїнів і побоюються нестабільності криптовалюти, яка, на думку критиків, може збільшити регуляторні та фінансові ризики для фінансових установ. Проте деякі жителі налаштовані оптимістично", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 6 вересня Сальвадор купив свої перші 400 біткоїнів, піднявши курс криптовалюти на 1,49% - до 52 680 дол. Станом на ранок 7 вересня, криптовалюта коштувала 52 594 дол, це підтверджують дані біржі CoinDesk.

За словами американських журналістів, таким чином Сальвадор став першою країною в світі, на рахунку і в резервах якої тепер офіційно є біткоїни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?