Перша країна в світі отримала виплату за скорочення шкідливих викидів
Категорія
Світ
Дата публікації

Перша країна в світі отримала виплату за скорочення шкідливих викидів

Перша країна в світі отримала виплату за скорочення шкідливих викидів
Джерело:  online.ua

Перша країна у світі отримала виплату від Фонду лісового вуглецевого партнерства (FCPF) за скорочення викидів вуглецю. Фонд лісового вуглецевого партнерства, який є цільовим фондом Світового банку, виплатив Мозамбіку 6,4 мільйона доларів за скорочення викидів вуглецю на 1,28 мільйона тонн з 2019 року.

Джерело: Club of Mozambique.

Це перший із чотирьох платежів за угодою про скорочення викидів країни (ERPA) з FCPF, який може розблокувати до 50 мільйонів доларів за скорочення викидів CO2 у центральній провінції Замбезія на 10 мільйонів тонн.

Влада отримала виплату після того, як надала офіційний звіт про моніторинг рівня викидів. В країні також з вересня 2020 року по травень 2021 року провели незалежну перевірку.

«Платіж є визнанням внеску Мозамбіку в здійснення заходів щодо скорочення викидів, таких як впровадження стійких методів ведення сільського господарства, моніторинг використання лісових ресурсів або відновлення деградованих земель», - йдеться в повідомленні Світового банку.

Виплата стала одним з чотирьох платежів в рамках програми скорочення викидів вуглекислого газу в дев'яти районах провінції Замбезія: Альто-Молокуе, Гіле, Гуруе, Ілі, Маганджа-да-Коста, Мокуба, Мокубела, Мулевала і Пебане.

У цих районах місцеві громади отримуватимуть виплати на основі їхнього внеску у скорочення вирубки лісів. За словами Світового банку, "це дозволить зацікавленим сторонам продовжувати сприяти управлінню громадою природними ресурсами та відновленню деградованих територій, одночасно стимулюючи екологічно чисті моделі господарювання, що враховують харчування та чутливі до клімату".

Фонд лісового вуглецевого партнерства

Фонд лісового вуглецевого партнерства (FCPF) - це глобальне партнерство урядів, бізнесу, громадянського суспільства та організацій корінних народів. Сімнадцять донорів зробили внески на загальну суму 1,3 мільярда доларів, якими розпоряджається Світовий банк. Механізм спрямований на підтримку зусиль країн щодо скорочення викидів від вирубки лісів, сприяння збереженню, сталому управлінню лісами, діяльність, яку зазвичай називають REDD+.

Республіка Мозамбік - держава на південному сході Африки, яка межує з Танзанією, Замбією, ПАР, Зімбабве. Її столиця і головний порт — місто Мапуту.

Читайте також:

  • Світовий банк змінив прогноз щодо економіки України на 2022-2023 роки.

  • Світовий банк озвучив невтішний сценарій для пенсіонерів України.

  • Світовий банк затвердив масштабну фінансову допомогу для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?