Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту
Категорія
Україна
Дата публікації

Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту

Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту
Джерело:  online.ua

Вранці 1 серпня судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис тонн української кукурудзи вийшло з Одеського порту. Це офіційно підтвердив очільник Міністерства інфраструктури Олександр Кубраков.

Джерело: Фейсбук-сторінка Олександра Кубракова

Судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту

UPD: Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту, - розповів міністр, а також уточнив, що вихід судна відбувся о 09:15.

Олександр Кубраков подякував Збройним Силам України за можливість вести переговори на українських умовах.

У портах Великої Одеси ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії. Паралельно отримаємо заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією. У найближчі тижні за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції, - зазначив очільник українського міністерства.

Що відомо про ситуація навколо українського зерна:

22 липня у Туреччині була підписана угода про розблокування українських портів для вивезення зерна.

Однак уже 23 липня армія РФ випустила ракети по Одеському морському порту – 2 ракети збили сили ППО, ще 2 влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Що важливо розуміти, першим в рамках деблокади повинен був запрацювати Чорноморський порт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?