Перспективи на фронті та попередження українцям — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Перспективи на фронті та попередження українцям — головне зі звернення Зеленського

Перспективи на фронті та попередження українцям — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив про перспективи на фронті, розповів про завдання, які дав українським дипломатам, а також озвучив важливе попередження усім українцям.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Засідання Ставки та ситуація на фронті

За словами українського лідера, 23 грудня він скликав чергову Ставку. Наразі команда Володимира Зеленського готує план на найближчі місяці й загалом наступний рік.

Завдання наші незмінні. Це звільнення нашої землі. Безпека для наших людей. Відновлення нашої країни після російських ударів. Це компоненти української перемоги, яку ми наближаємо крок за кроком. Заслухали сьогодні на Ставці командувачів. Бачимо перспективи на фронті. Готуємося до різних варіантів дій держави-терориста, бачимо її наміри. І будемо відповідати. Окремо обговорили ситуацію в енергетиці, - наголосив президент.

Завдання для українських дипломатів

Окрім того, глава держави провів важливу щорічну нараду з послами України.

Як стверджує Володимир Зеленський, увесь дипломатичний корпус нашої держави отримав завдання на наступний рік.

Український лідер звертає увагу на те, що офіційний Київ готує активізацію української дипломатії за кількома напрямами.

Перше – це країни, у яких наш вплив поки менший, ніж нам необхідно з погляду національної безпеки України та інтересів нашого народу. Передусім це країни Африки та інших частин Глобального Півдня – Латинської Америки, азійських країн, Тихоокеанського регіону. Це колосальний економічний потенціал, а також це вагомі дипломатичні можливості. Наприклад, під час голосувань у Генасамблеї ООН за резолюції, які захищають нашу територіальну цілісність і міжнародне право. Будемо посилювати позиції України, - розповів президент.

За словами Володимира Зеленського, другий аспект для української дипломатії – це нарощування співпраці з нашими традиційними партнерами.

Окрім того, наголошуєтьсч, що запланова модернізація дипломатичної служби для покращення її роботи в умовах війни.

Переговори з премʼєром Нідерландів Марком Рютте

Глава держави подякував Рютте за новий пакет підтримки – Україна отримає від Нідерландів 2,5 млрд євро фінансової допомоги.

Звичайно, обговорили й наші спільні дії з Нідерландами в наступному році. Координуємо кроки по максимуму, і вірю, що буде відчутний результат, особливо в питанні притягнення до відповідальності всіх, хто винен у цій агресії проти України, - уточнив президент України.

Нагородження бійців та попередження для українців

За словами Володимира Зеленського, 23 грудня відписав укази про нагородження українських воїнів. Ще 215 бійців ЗСУ відзначені державними нагородами.

Також глава держави озвучив попередження українцям.

Будь ласка, памʼятайте, хто воює проти нас. У святковий час, який наближається, російські терористи можуть знову активізуватися. Вони зневажають християнські цінності й будь-які цінності взагалі. Тому, будь ласка, зважайте на сигнали повітряної тривоги, допомагайте одне одному і завжди бережіть одне одного, - закликав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?