Пєсков повідомив про переговори Путіна з главою ЦРУ стосовно України
Категорія
Політика
Дата публікації

Пєсков повідомив про переговори Путіна з главою ЦРУ стосовно України

Пєсков повідомив про переговори Путіна з главою ЦРУ стосовно України
Джерело:  online.ua

8 листопада незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков офіційно підтвердив, що очільник ЦРУ Вільям Бернс під час поїздки минулого тижня в Москву провів телефонні перемовини з російським президентом Володимиром Путіним.

Джерело: російське агентство "ТАСС"

Кремль підтвердив переговори Путіна з главою ЦРУ

"Така телефонна розмова відбулася", - заявив Дмитро Пєсков, спілкуючись із журналістами.

Він також звернув увагу на те, що сторони обговорили "двосторонні відносини, кризову ситуацію в дипломатичній практиці, відбувся обмін думками щодо регіональних конфліктів". Окрім того, в центрі розмови також був Донбас та кібербезпека.

Що важливо розуміти, Вільям Бернс разом із високопоставленою американською делегацією перебував у Москві 2-3 листопада, однак про це стало відомо лише декілька днів тому.

Першим про це дізнався американський телеканал CNN, який повідомив, що очільник Білого дому Джо Байден направив до Москви директора ЦРУ, щоб попередити команду Володимира Путіна про те, що Штати уважно стежать за нарощуванням російських військ біля кордону з Україною, і щоб спробувати зрозуміти, що замислила російськав лада.

"За словами джерел CNN, візит голови ЦРУ до Москви – рідкісна подія, викликана стурбованістю Вашингтону переміщенням російських військ біля українського кордону. Заступник голови МЗС РФ Сергєй Рябков підтвердив, що тема України обговорювалася під час нещодавнього візиту до Москви директора ЦРУ Вільяма Бернса", - йдеться в повідомленні.

6 листопада в Пентагоні заявили, що уважно стежать за переміщенням російських військ неподалік кордону Росії та України. В Міноборони США звертають увагу на те, що ця "активність Москви" вражає своїми масштабами. Оркім того, Штати продовжують консультації з партнерами та союзниками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?