У Чехії бойовика ДНР засудили до 20 років ув’язнення
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чехії бойовика ДНР засудили до 20 років ув’язнення

У Чехії бойовика ДНР засудили до 20 років ув’язнення
Джерело:  online.ua

Міський суд Праги засудив заочно до 20 років позбавлення волі громадянина Чехії Їржі Урбанека з позивним “Бегемот”, який воював на Сході України на боці проросійських бойовиків. Чеха судили за членство у терористичній групі та здійснення теракту.

Джерело: IDNES.

За висновками слідства, Урбанек поїхав в Україну у 2015 році з метою підтримати терористів та брав участь у їхніх операціях як мінімум до січня 2018 року. Громадянин Чехії допомагав копати окопи, проводив патрулювання і в тому числі брав участь у бойових діях проти українських збройних сил – під Мар’їнкою, Красногорівкою і Спартаком.

Урбанека судили заочно, він не контактував зі своїм адвокатом.

Вирок бойовику

7 вересня прокурор у заключному слові запропонував присудити Урбанеку 20 років позбавлення волі. Адвокат просив виправдання або м’якший вирок. Тим часом профіль його підзахисного у Facebook дає чіткі докази участі Урбанека у бойових діях. Однак суд погодився з аргументами сторони звинувачення.

Зазначається, що разом з Урбанеком на боці Росії на Донбасі воював ще один чех, Павел Ботка. У 2019 році він втратив ногу, підірвавшись на вибуховому пристрої.

Матір і брат Урбанека від свідчень у суді відмовилися, однак їхні свідчення у рамках справи підтвердили, що чоловік був в Україні.

Варто зазначити, що Чехія лідирує серед країн ЄС щодо притягнення своїх громадян до кримінальної відповідальності за участь у війні на Донбасі у складі терористичних бандформувань "ЛНР" і "ДНР".

Станом на 5 серпня поточного року чеські суди винесли обвинувачувальні вироки 12 громадянам держави.

Читайте також:

  • Нідерландський суд уточнив, коли винесе рішення у справі MH17, збитого над Донбасом.

  • Вчора на Донбасі загинув захисник із Львівщини Роман Задорожний.

  • США нададуть Україні 45 мільйонів доларів для допомоги постраждалим на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?