Pfizer і BioNTech почали тестувати вакцину проти штаму Омікрон
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Pfizer і BioNTech почали тестувати вакцину проти штаму Омікрон

Pfizer і BioNTech почали тестувати вакцину проти штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

Фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech оголосили про початок клінічного дослідження вакцини проти Омікрон серед здорових дорослих у віці від 18 до 55 років.

Джерело: повідомлення Pfizer

Випробовування вакцини проти Омікрон

У компанії зазначили, що при дослідженні оцінять безпеку, переносимість та імуногенність вакцини.

У дослідженні будуть три групи людей (усього задіяно 1420 людей), на яких вивчатимуть різні схеми застосування поточної вакцини Pfizer-BioNTech проти COVID-19 або вакцини проти Омікрон.

Хоча поточні дослідження та реальні дані показують, що бустери продовжують забезпечувати високий рівень захисту від важких захворювань та госпіталізації при Омікрон, ми визнаємо необхідність бути готовим у випадку, якщо цей захист з часом ослабне, і потенційно хочемо допомогти вирішити проблему Омікрону та нових штамів в майбутньому, – сказала Катрін У. Янсен, старший віце-президент і керівник відділу досліджень і розробок вакцин у Pfizer.

Перша група тестувальників вже має дві дози вакцини Pfizer від коронавірусу, під час дослідження вони отримають ще одну чи дві дози вакцини від Омікрону.

Друга група має три дози вакцини Pfizer, вони отримають або ще одну дозу звичайної вакцини, або щеплення від Омікрону.

Третьою групою будуть невакциновані. Вони отримають три щеплення від Омікрону.

Вакцини продовжують забезпечувати надійний захист від важкого захворювання, спричиненого Омікрон. Проте нові дані свідчать про те, що захист від інфікування спадає швидше, ніж це спостерігалося з попередніми штамами, – сказав професор Угур Шахін, генеральний директор і співзасновник BioNTech.

Штам Омікрон у світі

Нагадаємо, що штам Омікрон виявили наприкінці листопада 2021 року в Південній Африці. Він має майже 50 мутацій. Раніше передбачалося, що у лютому Омікроном може інфікуватися пів Європи.

Цей штам відчутно менш смертельній ніж інші. Проте рівень інфікування є рекордним, порівняно з попередніми штамами.

Вперше Омікрон виявили в Україні 18 грудня.

У ВООЗ вважають, що пандемія коронавірусу не закінчиться на штамі Омікрон, оскільки існує дуже великий ризик появи нових штамів, а також значних спалахів захворюванності на COVID-19.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?