ПФУ нагадав про підвищення пенсійного віку жінок - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

ПФУ нагадав про підвищення пенсійного віку жінок - що відомо

ПФУ нагадав про підвищення пенсійного віку жінок - що відомо
Джерело:  online.ua

Вже з 1 квітня 2020 року пенсійний вік для жінок в Україні досягне 59 років та 6 місяців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію Пенсійного фонду у Facebook.

За офіційними даними, до зазначеної дати цього року жінки виходитимуть на пенсію рівно у 59 років.

“Пенсійний вік для жінок на сьогодні визначається залежно від дати народження. У 2020 році пенсійний вік для жінок до 1 квітня становить 59 років, з 1 квітня - 59 років і 6 місяців. З 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок становитиме 60 років”, - пояснили у ПФУ.

Зазначається, що жінки з датою народження з 1 жовтня 1960 року до 31 березня-1961 виходитимуть на пенсію після досягнення 59,5 років. Українки, які народилися після 1 квітня-1961, можуть розраховувати на пенсію лише з 60 років у 2021 році.

"Починаючи з 1 січня 2028 року пенсія за віком може бути призначена незалежно від віку, якщо людина має 40 і більше календарних років страхового стажу", - додали у відомства.

Показник страхового стажу, необхідного для пенсії за віком, має становити не менше 27 років. Він зростатиме на рік до 2028, доки не досягне 35 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Пенсійному фонді заявили, що українських пенсіонерів чекає підвищення соціальних виплат. У відомстві пояснили, на скільки буде змінено пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?